Щоденно Львів продукує 650-700 тонн сміття / Фото УНІАН

Як повідомляє Держекоінспекція, технічний стан полігону твердих побутових відходів Чернігова виключає можливість додаткових обсягів розміщення відходів. Полігон ТПВ в Чернігові функціонує з 1961 року. Схемою санітарної очистки міста експлуатація об’єкта передбачалась до 1997 року, але через відсутність альтернативних варіантів утилізації сміття він продовжує функціонувати.

За даними екологів, на даний час площа під розміщення відходів на полігоні практично вичерпана, при цьому там щорічно розміщується більше 100 тис. тонн відходів, загальний обсяг становить 5 млн тонн.

Читайте такожСадовий каже, що Гройсман проситиме голів ОДА допомогти Львову з вивезенням сміття

Відео дня

За даними досліджень останніх років, вміст забруднюючих речовин у пробах води із спостережних свердловин значно перевищує допустимі концентрації по вмісту хлору, магнію, натрію, капролактаму, формальдегіду, заліза, міді.

Екологи вважають, що прийняття рішення про надання дозволу на розміщення на полігоні Чернігова відходів з інших регіонів створить передумови для виникнення додаткових факторів соціальної напруги у зонах потенційного негативного впливу сміттєзвалища.

Питання про можливість розміщення у Чернігові сміття зі Львова було порушено учора під час засідання виконкому міськради. Обговорення прийняттям рішення не завершилося, хоча більшість членів виконкому висловили згоду. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що мер Львова Андрій Садовий звернувся із проханням приймати сміття зі Львова – одну машину на добу упродовж 1,5 місяців.

Як повідомляв УНІАН, у Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів. Міський голова Львова неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не має змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Два тижні тому влада Миколаєва надавала згоду на прийняття сміття зі Львова, однак через хвилю громадських протестів мер Миколаєва Олександр Сенкевич вимушений був заявити про призупинення прийому львівського сміття для подальшого захоронення.

За даними Львівської міської ради, щоденно Львів продукує 650-700 тонн сміття.