Після вивезення сміття в місті проведуть дератизацію / Фото УНІАН

Зокрема, згоду приймати відходи дали у Дрогобичі, Червонограді, Бориславі, Миколаєві та Самборі.

Про це повідомляється на офіційному сайті Львівської ОДА.

“Обласна комісія зобов’язана керівників місцевих органів влади укласти угоди зі Львовом, щоб вивезти нагромаджені обсяги сміття з території міста на полігони Львівської області. Кінцевий термін очищення міста – сім днів”, – заявив голова ЛОДА Олег Синютка.

Відео дня

Після цього в місті проведуть дератизацію – комплекс санітарно-гігієнічних, технічних та протиепідемічних заходів, які включають роботи з винищування та захисту від гризунів. До вирішення ситуації з вивезенням сміття у Львові у ЛОДА працюватиме спеціальна комісія. До неї увійдуть представники міськради та ОДА. Засідання комісії відбуватимуть щодня о 07:00.

Читайте такожСадовий скаржиться на посилення "сміттєвої" блокади Львова

Водночас, міський голова Львова сумнівається, що сміття вдасться вивезти протягом семи днів.

“Я спілкуюсь з запрошеними мерами міст і питаюсь чи вони готові сьогодні приймати відходи, а вони говорять – ні. Зараз міський та обласний департаменти ЖКГ спільно працюють над цією проблемою, є шість перевізників, які вивозять ТПВ, денна норма відходів (500-600 тонн). До кінця дня ми побачимо результат, розрахунок скільки відходів можна буде захоронювати на полігонах області”, – розповів Андрій Садовий.