На Львівщині встановили блокпост біля сміттєзвалища  / Скріншот

Люди протестують проти того, щоб сюди вивозили відходи зі Львова, передає ZIK.

Упродовж минулого тижня яворівчани почали помічати поблизу районного звалища вантажівки з непотребом. Людей неабияк занепокоїло те, що завозити сміття туди намагалися вночі.

"Мешканці блокують машини, тому що сміття привозять сюди понад норму. Крім того, ми за викинутими чеками бачимо, що це львівське сміття, а воно нам не потрібне", – каже місцева активістка.

Читайте такожГору сміття на Грибовицькому звалищі потрібно підперти, аби вона не зсунулась далі - міськрада

Яворівчани не хочуть чужих відходів, тому на в’їзді до сміттєзвалища встановили блокпост та розгорнули там наметове містечко. Активісти самі будуть перевіряти вантажівки, які заїжджатимуть на полігон.

"Ми хочемо проконтролювати, яке сміття привозять. Бо нині довіри немає ні до власника сміттєзвалища, ні до влади", – переконує учасник блокади.

Натомість, місцеві чиновники запевняють: неконтрольованого вивезення немає. Сміття привозять лише ті фірми, які мають на те право.

Та люди словам чиновників вірити не хочуть. І розходитися поки що не збираються. Тримати "оборону" яворівчани обіцяють щонайменше місяць. Вони просять небайдужих допомогти їм грошима, щоб купити їжі та дров для активістів.