У Львові триває криза з викликом сміття / УНІАН

Депутати Львівської обласної ради на черговій сесії 21 березня створили тимчасову контрольну комісію з перевірки інформації про незаконну утилізацію твердих побутових відходів у області. За відповідне рішення проголосували 55 депутатів.

Читайте такожСадовий запропонував створити сміттєзвалище в Чорнобильській зоні

Комісію очолив представник фракції УКРОП Дмитро Пазін. Необхідність створення такого органу в облраді пояснили тим, що на Львівщині почастішали випадки незаконного викидання сміття обабіч доріг та лісосмуг.

Відео дня

Тимчасова комісія аналізуватиме виявлені факти несанкціонованого викидання сміття на території області, реагуватиме на публічні матеріали та повідомлення представників територіальних громад, громадських організацій, ЗМІ, правоохоронних органів, громадян. Члени комісії виїжджатимуть на місце виявлення непотребу разом з екологами та представниками інших органів контролю.

До складу органу увійшли по одному представнику з кожної фракції, яких в обласній раді дев’ять. Голова комісії Дмитро Пазін зазначив, що перше її засідання відбудеться на початку наступного тижня.