фото: УНІАН

У Дніпрі активісти разом з поліцією затримали фуру з львівським сміттям. Інформацію про це в неділю оприлюднили громадські активісти, пише Радіо Свобода.

Як поінформував активіст громадської організації «Рух «Вільна доля» Вадим Мірошник, у накладній, яку показав водій фури, відправником сміття значилось львівське підприємство, а одержувачем – київське, а пунктом розвантаження зазначено сміттєвий полігон «Правобережний» у Дніпрі.

Читайте такожОпубліковано карту "подорожей" львівського сміття Україною (інфографіка)

Відео дня

У патрульній поліції Дніпра "Радіо Свобода" підтвердили факт зупинки фури. За даними правоохоронців, авто супроводили на штраф майданчик.

Минулого тижня на Дніпропетровщині в Криничанському районі поліція виявила несанкціоноване скидання сміття зі Львова на сміттєзвалищі райцентру. За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінльного кодексу - забруднення землі. Як поінформували в поліції, сміття привезли двома автівками з причепом.

Нагадаємо, 18 березня до чергової частини Криничанського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на сміттєзвалищі в смт. Кринички невідомі автомобілі розвантажують побутове сміття, не маючи будь-яких супровідних документів.