На Київщині скинули сміття зі Львова / Скріншот

До села Бузова Києво-Святошинського району примандрували вантажівки з нелегальними побутовими відходами зі Львова. Як повідомляють у прес-службі поліції Києва, машини зупинили небайдужі люди і викликали правоохоронців.

Читайте такожУ Львові мешканці однієї з вулиць заблокували її сміттямНа спецлінію 102 поліції Київщини надійшло повідомлення від одного з депутатів сільради про те, що поблизу села Бузова вантажні автівки викидають сміття. На місці події зібралися обурені місцеві жителі, які погрожують водіям фізичною розправою.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Поліцейські задокументували факт незаконного вивантаження побутових відходів. Два автомобілі, які привезли сміття зі Львова, помістили на штрафмайданчик.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Наразі працівники поліції проводять ряд необхідних заходів, спрямованих на встановлення осіб, які замовили незаконне транспортування сміття", - повідомили у поліції.

Як повідомляє InfoResist, машини вивантажили сміття просто в поле. Це близько 100 тонн відходів. За інформацією видання, підрядник — фірма "Грінера-Україна" зі Львова. Дві машини встигли виїхати, а дві інші затримав голова сільради Сергій Кижлай.