REUTERS

Зі Львова за сьогодні з майже 12 тис. тонн накопиченого в місті сміття вивезено 270 тонн. Про це УНІАН повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Читайте такожЗі Львова на полігони області зранку вже вивезли 140 тонн сміття – ОДА«Станом на 18.00, з 11 900 тонн перенакопиченого сміття вивезено 270 тонн, з них 90 тонн – у ті міста, з якими Львів мав і раніше співпрацю, а 180 тонн вивезено у міста, з якими ще не було укладених угод», - сказав Бабак.

Він також зазначив, що протягом дня було вивезено сміття лише з частини перенакопичених майданчиків міста. Сміття, яке накопичилось на території перевантажувальних станцій у Львові, ще не вивозили.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, відсьогодні у Львові розпочалося вивезення накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозили зі сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені у попередньо підписаному меморандумі.

21 червня віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. Під час наради було озвучено дані про те, що у Львові накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

Довідка УНІАН. Напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

12 червня міська рада попросила керівництво області та України оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації через накопичення сміття.

14 червняГройсман на засіданні уряду розкритикував Садового за проблеми з вивезенням твердих побутових відходів зі Львова.

У свою чергу Садовий заявив, що очікував від прем'єр-міністра України «більш адекватної відповіді» на попередження про екологічну загрозу.