056.ua

На житловому масиві Перемога-6 працівники «Жовтневого житлово-експлуатаційного підприємства» (ЖЖЕП) разом з активістами очистили озеро, розташоване недалеко від Свято-Миколаївського храму, повідомляє 056.

"Кілька років тому біля озера будували СТО і, певно, пошкодили дренажні системи – озеро почало регулярно цвісти, вода застоюється, заболочується, видає неприємний запах", - розповіла активістка мікрорайону Лідія Олійник.

056.ua

Ініціатори акції розповіли, що тільки у цьому році чистка озера проходить вже втретє.

Відео дня

"За перші пару годин від сміття звільнили лише третину водної гладі. Готові працювати до вечора, поки все озеро не очистимо... Пластикові стаканчики, пляшки, обгортки від чіпсів і тому подібне – ось що ми виловлюємо з озера і прибираємо по його березі. Взимку тут на лід викинув хтось шини, потім вони пішли під воду і ми їх виловлювали потім навесні", - повідомив Максим Дегтяренко, директор ЖЖЕП.

056.ua

Він додав, що такі акції з очищення озера – це спосіб звернути увагу міської влади на проблему відновлення екосистеми озера і чищення джерел, щоб озеро не перетворилося на болото.

Раніше активісти разом з комунальниками вивезли близько 90 тонн сміття з Лоц-Кам'янки та Тунельної балки.