Зараз на території Одеської області розташовано понад 600 звалищ / фото УНІАН

В Одеській області майже в 5 разів скоротять кількість сміттєзвалищ. Як передає кореспондент УНІАН, про це було заявлено сьогодні під час наради в облдержадміністрації заступника голови ОДА Олександра Терещука з керівниками райдержадміністрацій.

За словами в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності ОДА Антона Шалигайла, зараз на території Одеської області розташовано понад 600 звалищ, понад 100 з яких - незаконні. В середньому в кожному з 26 районів області налічується по кілька десятків полігонів із захороненням твердих відходів. Їх кількість планують скоротити приблизно в 5 разів - до п'яти в районі. Як зазначив керівник департаменту, наразі все полігони інвентаризовано.

Читайте такожКабмін розгляне стратегію з управління відходами найближчим часом – міністр екології

Відео дня

«Далі мають усунути незаконні звалища, за це відповідають органи місцевого самоврядування, на території яких вони розташовані. Потім - оптимізація. У кожному районі має бути від трьох до п'яти паспортизованих сміттєзвалищ. В кінці - розробка пілотних проектів утилізації відходів на місцях. Робота складна і ведеться постійно», - сказав Шалигайло.

За його словами, найбільша кількість сміттєзвалищ у Березівському, Тарутинському та Білгород-Дністровському районах.

Зазначалося, що Одеська облдержадміністрація зараз веде переговори з інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу. На сьогодні є три пропозиції пілотних проектів. У найближчих планах - проведення відповідного тендеру.