Ілюстрація REUTERS

Закупівельні ціни на томати в Україні за тиждень знизилися на 15% і склали 15-17 гривень/кілограм.

Читайте такожУкраїна збільшила імпорт цибулі у 26 разів

Про це повідомила прес-служба аналітичної платформи East Fruit.

Відео дня

"До кінця тижня великі тепличні господарства відвантажували томати по 15-17 гривень/кілограм (0,61-0,69 долара/кілограм), що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня", - сказано в повідомленні.

При цьому, за словами експертів, багато представників тепличних комбінатів відзначають, що зниження цін не мало позитивного впливу на темпи збуту даної продукції.

У прес-службі додали, що тепла сонячна погода сприяла збільшенню пропозиції від виробників південного регіону Закарпаття.

"Результатом цього стало незначне зниження цін, і до кінця тижня томати відкритого ґрунту пропонувалися від 10 гривень/кілограм (0,40 долара/кг), а ціни на некондиційний томат виробники нерідко знижували до 4 гривень/кілограм (0,16 долара/кілограм)", - додали в прес-службі.

Крім того, експерти додали, що ціна на томати в тепличних комбінатах України вже в середньому на 23% поступається цінами за аналогічний період попереднього року. При цьому виробники сьогодні не виключають подальшого здешевлення цієї продукції у разі збереження поточних темпів збуту на ринку.

Як повідомляв УНІАН, Україна за півроку збільшила імпорт томатів на 15% - до рекордних 55 тисяч тонн.

Овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже у два рази - до 56,6 гривні. Урожай овочів у 2018 році становив 9,4 мільйона тонн.