Арахамія розповів, коли Рада знову візьметься за ринок землі / УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає, що парламент у середині лютого почне розглядати проект закону про ринок землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам.

Депутат зазначив, що зараз парламент має проголосувати за всі законопроекти, які зараз актуальні, а далі вже може починати розгляд законопроекту про ринок землі, який може тривати до трьох місяців.

Відео дня

На уточнююче запитання УНІАН, чи означає це, що розгляд законопроекту про ринок землі може бути перенесено на літо, Арахамія зазначив: "Я думаю, що десь на середину лютого, щось таке. Може, на кінець лютого".

Читайте такожРинок землі: купити ділянку можна буде тільки за безготівковий розрахунок

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10), яким передбачено запровадження ринку землі в Україні з 1 жовтня 2020 року. До цього проекту закону було подано понад 4 тис. поправок.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, тільки якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.