Ілюстрація REUTERS

Через спалах коронавірусної інфекції в Китаї на українських полицях стане менше "народного антибіотика" – часнику, а той, що залишиться, подорожчає.

Читайте такожУкраїнські агроекспортери втрачають гроші через коронавірус

Про це розповів журналіст ТСН Антон Ночвин в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Відео дня

Часник зміцнює імунітет і захищає від хвороб, а ще його люблять за специфічний смак і аромат. Однак, експерти порахували, що вітчизняного овоча українцям може не вистачити.

"Вітчизняні виробники, скажімо так, не до кінця освоїли технологію вирощування часнику. Тому Україна повністю залежна від експорту", – розповів головний аналітик Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко.

Найбільше часнику везуть саме з Китаю. Минулого року Україна закупила понад п'ять тисяч тонн часнику, і три чверті – саме з Піднебесної. "Виробники часнику в Китаї, різні логістичні компанії, зараз люди на карантині. Тому зараз поставки впали", - додав експерт.

Українці ж свій урожай збиратимуть тільки через п'ять місяців. Тому найближчим часом вітчизняний овоч може значно подорожчати, тому що його не вистачає. Однак це стосується тільки часнику. Україна не залежна від імпорту інших овочів і фруктів з Китаю.