Гуртові ринки на Київщині поки не закривають / фото УНІАН

Роботу гуртових ринків у Київській області не заборонятимуть.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За словами Володіна, в області закрито усі 74 ринки, крім гуртових.

Відео дня

“Оскільки це насамперед продовольча безпека, ми не будемо забороняти роботу гуртових ринків. Єдине уточнення - на цих ринках має бути забезпечено санітарні правила безпеки, відповідно, працівники повинні бути забезпечені масками, і там має обов'язково проводитися дезінфекція", - пояснив він.

Читайте такожПродавці на тлі карантину підіймають ціни: гречка подорожчала на 50%, картопля на 60%

Т.в.о. голови ОДА уточнив, що в області закрито 178 готелів та хостелів, 619 закладів харчування, 784 торговельні заклади.

"Ветеринарні препарати, корм для тварин, пестициди, агрохімікати, насіння та садівний матеріал буде дозволено продавати за умови дотримання визначених правил, санітарних вимог та вимог карантину. Це пов'язано з тим, що у нас наразі весінній період, і фермери та сільськогосподарські підприємства повинні мати можливість забезпечити посадку урожаю", - наголосив Володін.

Як повідомляв УНІАН, в Україні можуть відновити роботу продовольчих ринків під час карантину. Такий варіант не виключили в Мінекономрозвитку.