Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підтримує відновлення роботи продовольчих ринків під час карантину, повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожНацбанк запропонував Кабміну вивести з-під карантину обмінники і ломбарди

"Ми виступаємо за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, до цього цей перелік важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців і ветпрепаратів", - наводяться в повідомленні слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Відео дня

Крім того, згідно з повідомленням, підприємства сільського господарства та харчової промисловості під час карантину продовжать працювати.

"Підприємства, які працюють у сфері сільського господарства та харчової промисловості, мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їх діяльність обмежуватись не буде", - цитує прес-служба Висоцького.

Також міністерство розробить і обговорить з профільними асоціаціями інструкції для тваринницьких комплексів і переробних підприємств про те, як діяти в разі виявлення хворих на коронавірус співробітників.

"Ми розробляємо ідею тимчасового введення на таких об'єктах цілодобового режиму біобезпеки й інші рекомендації, щоб дати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування тощо", - сказав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, раніше Європейська Бізнес Асоціація закликала дозволити роботу ветеринарних клінік, аптек і зоомагазинів на час карантину.

Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, закриття авіасполучення, а також заборону масових зібрань більш як 200 осіб, що стосується і спортивних, і культурних заходів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування (за винятком відкритих продовольчих ринків), пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.