Кабінет міністрів України розглядає можливість виплати компенсації фермерам за збереження молодого поголів'я великої рогатої худоби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відвідання господарства фермера Миколи Кищенка в селі Вільна Тарасівка (Київська обл.).

«Я думаю, що якщо ми запропонуємо, щоб фермер, приміром, зберіг телицю на півроку: прийди до сільради отримай, наприклад, 500 грн, ще півроку зберіг – ще 500 грн. Ось ви й компенсуєте витрати на дизельне пальне», - сказав М.Азаров.

Відео дня

У ході робочої поїздки до Київської області прем'єр ознайомився з господарством фермера М.Кищенка, поговорив із його сім'єю, а також поспілкувався з іншими селянами.

Зокрема, М.Азаров відзначив необхідність збільшення поголів'я великої рогатої худоби. Також глава уряду звернув увагу на необхідність створення умов для того, щоб молодь не залишала село, а розвивала там фермерські господарства.

Прем'єр поспілкувався з селянами і в ході спілкування зазначив, що уряд зробить усе необхідне для розвитку села. Він, зокрема, виділив проблему зростання цін на пальне, зазначивши при цьому, що це пов'язано з ситуацією на світових ринках і, особливо, зі зростанням цін на нафту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні перестає скорочуватися поголів'я великої рогатої худоби - Азаров