Ціна на огірки в Україні може впасти лише піля Великодня / фото ua.depositphotos.com

Голова громадської організації "Українська аграрна асамблея" Олександр Гапон повідомив, що через втрату Україною багатьох складів по зберіганню в Херсонській області, українські виробники не можуть зберігати вітчизняні овочі, що зокрема впливає на збільшення ціни на огірки.  

"Наші огірки якісніші, як і інша продукція, але нам її дуже важко зберігати. Є багато складів, які лишилися зараз в Черкаській, Кіровоградські області та на Київщині. Але основні ми мали на Херсонщині. Тому зберігання в нас буде дорожче, і ми навіть не можемо його зберігати", - сказав експерт в ефірі інформаційного телемарафону.  

Він підкреслив, що ті країни, які мають більш ефективну затратну частину, ті й пропонують найбільш ефективну ціну на огірки. 

Відео дня

"Ми можемо говорити, що тільки після того, як в нас розпочнеться ґрунтове вирощування, яке є конкурентом тепличному вирощуванню, в нас розпочнеться зниження ціни. Тим більше вже після Великодня. Великодні свята – це завжди підвищення цін. Після цього я думаю все таки трохи піде ціна на спад", - сказав він.  

За його словами, зниження ціни може відбутися на 20-40%. Це залежить від природних факторів. 

Ціни на овочі – останні новини 

З 18 березня, на внутрішньому ринку України продавці підвищили ціну на помідори. Цінова тенденція пов’язана зі скороченням пропозиції на ринку імпортних томатів, зокрема виробництва Туреччини на фоні зниження обсягів імпорту з цієї країни через несприятливі погодні умови. 

21 березня стало відомо, що ціни на картоплю в країні зменшились в середньому на 12% і варіювались у середу в діапазоні 14-20 грн/кг ($0,36-0,51/кг). 

Вас також можуть зацікавити новини: