В Україні різко подешевшала картопля / фото УНІАН

За останній тиждень ціни на картоплю в країні зменшились в середньому на 12% і варіювались у середу в діапазоні 14-20 грн/кг ($0,36-0,51/кг). Про це повідомляє портал EastFruit.

Причиною такої динаміки аналітики називають масове надходження на український ринок з початку тижня імпортної картоплі нового врожаю. Як повідомляється, у середу імпортна картопля нового врожаю з Азербайджану та Єгипту надходила у продаж по 25-30 грн/кг ($0,64-0,77/кг).

На цьому тижні на ринку фіксували і зростання пропозиції місцевої продукції: відносно тепла погода призвела до того, що виробники намагаються якомога швидше реалізувати торішні обсяги, які залишаються на зберіганні. Населення також активно розпродає залишки картоплі невисокої якості.

Відео дня

Нагадаємо, картоплю почали імпортувати на початку 2024 року. Причиною цього стали високі темпи зростання цін на картоплю вітчизняного виробництва.

Ціни на овочі в Україні – останні новини

У першій половині березня ціни на місцеві тепличні огірки в Україні різко знизилися. Це сталося через те, що в більшості регіонів України встановилась тепла сонячна погода.

Окрім того, в Україні знизилась ціна на один із базових овочів - аналітики зафіксували зниження відпускних цін на моркву. Якщо порівнювати з початком березня 2023 року, то ціни зменшились більш ніж на 70%.

При цьому знову почав дорожчати популярний овоч - ціни на білокачанну капусту у кінці лютого пішли вгору. Причиною цього аналітики називали нестачу овочу на ринку на тлі стабільно високої активності покупців.

Вас також можуть зацікавити новини: