Аграрії на деокупованих територіях отримають грошову підтримку від держави / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Уряд сьогодні під час засідання ухвалив рішення щодо розширення програми підтримки українських фермерів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Невеликі фермерські господарства на деокупованих територіях та аграрії в громадах, де велися бойові дії, зможуть отримати 8 тисяч гривень на гектар своїх оброблюваних угідь. Максимальна площа — до 120 гектарів", - сказав глава уряду.

Він зазначив, що ці кошти допоможуть провести посівну, а потім зібрати врожай. За словами прем’єра, для уряду принципово важливо підтримати саме фермерів на деокупованих територіях.

Відео дня

Крім цього, Кабмін ухвалив рішення для покращення умов для великих інвестиційних проектів, що дає можливість інвесторам отримати компенсацію за збудовані ними об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

"Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкту інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати", - сказав Шмигаль.

Також, за його словами, інвестор тепер матиме можливість отримати і компенсацію своїх витрат за підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

Посівна в Україні

За даними Мінагрополітики, 14 українських областей розпочали посівну кампанію ярих культур, при цьому аграрії засіяли однією культурою половину полів. Мова йде про ячмінь.

Серед лідерів на початку посівної – Одеська, Миколаївська, Тернопільська, Дніпропетровська, Вінницька та Хмельницька області.

Раніше в Українській зерновій асоціації прогнозували, що український врожай цьогоріч буде меншим. Зниження врожаю буде викликане скороченням посівних площ в основному під зерновими культурами через несприятливу цінову кон’юнктуру на світовому ринку та порівняно дорогу логістику експорту.

Вас також можуть зацікавити новини: