Українська свинина може піти на експорт в ПАР / Ілюстрація REUTERS

Південно-Африканська Республіка зацікавлена в поставках крокодилячого м'яса в Україну.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте такожУкраїна скоротила виробництво молока, яєць та м'яса

Відео дня

"ПАР ... висловила зацікавленість в експорті в Україну м'ясної продукції, зокрема, м'яса крокодилів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Україна і ПАР обговорили можливості експорту українського м'яса (птиці та свинини), яєць і яєчної продукції в ПАР, а також умови доступу на ринки.

Хронологія подій

  • За даними Державної служби статистики, виробництво м'яса в Україні в січні-квітні 2020 року зросло на 1,7%, яєць – скоротилося на 0,6%.
  • Україна за чотири місяці 2020 року збільшила імпорт курятини до 16,1 мільйона доларів, що на 46,7% більше, ніж у січні-квітні минулого року (10,9 мільйона доларів).
  • Україна за п'ять місяців 2020 року скоротила експорт курятини до 223,5 мільйона доларів, що на 27% менше, ніж у січні-травні минулого року.
  • Україна в першому півріччі 2020 року скоротила експорт м'ясної продукції до 319 млн дол., що на 12% менше, ніж у січні-червні минулого року, і є мінімумом за останні п'ять років.
  • У червні 2020 року Україна скоротила експорт курятини на чверть, а в рейтинг експортерів увійшла Великобританія, яка покинула ЄС.