Більшість переробників очікують, що закупівельні ціни продовжать зростання / Ілюстрація REUTERS

В Україні закупівельні ціни на свиней забійних кондицій піднялися до 45-47 грн/кг.

Середньоринкова позначка додала 3% до показника попереднього тижня. Про це заявили в аналітичному відділі Асоціації свинарів України, повідомляє Agroportal.ua.

Читайте такожНа тлі космічних цін в Україні скорочується промислове поголів'я свиней

Відео дня

Більшість представників м'ясопереробки також відзначають передсвяткову активізацію торгів і очікують підвищеного попиту на свинину з боку кінцевих споживачів напередодні Нового року.

Більшість переробників очікують, що закупівельні ціни продовжать зростання на тлі відсутності ажіотажної пропозиції товарних свиней і очікування кращих результатів реалізації.

"П'ятничні торги минулого тижня завершилися переглядом закупівельних цін на свинину живою масою в бік підвищення. Так, жвава закупівельна активність дозволила виробникам свинини "розписати" товарні партії на 1-2 грн/кг дорожче тижня раніше. Середня ціна закупівлі піднялася до 46,2 грн/кг. виробники констатували запити на додаткові обсяги з боку заготівельників і брак тварин забійних кондицій, які могли б задовольнити відповідну потребу", - зазначають експерти.

Ціни на м'ясо:

  • Ціни на куряче філе, яловичину і свинину у вересні 2021 року у порівнянні з груднем попереднього року зросли на 25,5%, 18,8% і 7,4% відповідно.
  • У жовтні 2021 року в Україні ціни на яловичину злетіли до річного максимуму. Зокрема, в Києві середня ціна на яловичину коливалася від 130 гривень за кілограм фаршу, до майже 400 гривень за кілограм стейка.
  • Експерти прогнозували, що ціни на м'ясо в Україні можуть злетіти вдвічі.
  • У листопаді 2021 року кілограм свинини продавали в середньому по 131 гривні.
  • Станом на 16 листопада 2021 року на одному з ринків Києва генеральське сало коштувало 350 гривень за кілограм, звичайне сало – 170 грн.
  • Станом на 13 грудня 2021 року, на тлі захмарних цін імпорт свинини в Україну перевищив експорт у 10 разів.
  • Станом на початок грудня 2021 року кількість свиней у сільськогосподарських підприємствах України становило 3,61 млн гол, що на 1,1% менше, ніж на відповідну дату минулого року.