Документ приводить законодавство України у відповідність до законодавства ЄС / Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла в першому читанні євроінтеграційний законопроект про безпечне пакування харчових продуктів.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття законопроекту №4568 "Про матеріали та предмети, що контактують з харчовими продуктами" проголосували 316 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожРада заборонила пластикові пакети в Україні: деталі закону і як штрафуватимуть

Відео дня

За словами ініціатора законопроекту, депутата від "Слуги народу" Марії Мезенцевої, 30 років в Україні не було закону про безпеку харчової упаковки.

"Цей закон, в першу чергу, про здоров'я. Необхідно, щоб норми виконували всі виробники, оскільки є безліч токсичних речовин, які потрапляють з упаковки в організм і дорослих, і дітей. Прийняття закону буде сприяти виробництву і використанню в упаковці безпечних матеріалів, припиненню імпорту і виробництва, а також вилучення з обігу небезпечних матеріалів", – повідомила депутат, доповідаючи по законопроекту.

Документ приводить законодавство України у відповідність до законодавства ЄС у питанні матеріалів, які використовуються для пакування харчових продуктів. Законопроект має на меті мінімізувати ризики шкоди здоров'ю споживачів.

Заборона на пакети

1 червня 2021 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект про обмеження обороту пластикових пакетів на території України.

Документом пропонується впровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозчинних пластикових пакетів, а також ввести відповідальність за порушення вимог у сфері розповсюдження пакетів.