Застосування спецзаходів суперечить націнтересам України, вирішила комісія / фото: УНІАН

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відмовилася вводити квоти на імпорт в Україну мінеральних добрив.

Читайте такожУкраїнські хіміки звернулися до президента через проблему імпорту мінеральних добрив (документ)

Відео дня

Про це повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Міжвідомча комісія прийняла рішення не обмежувати постачання в Україну мінеральних добрив", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, про готовність ввести квоти на імпорт добрив у травні цього року заявило Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Після цього УКАБ неодноразово зверталася з офіційними листами до президента та керівників органів вищої влади України з приводу негативних наслідків таких нововведень для сільськогосподарської галузі країни.

"Квотування поставок привело б до створення штучного дефіциту і, як наслідок, різкого підвищення цін на продукцію українських монополістів, виробничі потужності яких не в змозі забезпечити потреби агросектору в міндобривах", - сказано в повідомленні.

"Поставлено крапку в контраверсійній історії з квотами на мінеральні добрива. УКАБ вважає цей крок єдино правильним рішенням, яке забезпечує збереження національних інтересів України, не йде на догоду монополістам, і дозволить і надалі продовжувати розвиток аграрного сектору", - зазначив генеральний директор УКАБ Роман Сластьон.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заявило про плани ввести 30% квоту на імпорт в Україну азотних добрив. Аграрні асоціації виступили проти такого рішення, побоюючись підвищення цін на добрива внаслідок монополізації ринку вітчизняними виробниками.