Тарас Качка обраний головою Міжнародної ради по зерну / Ілюстрація REUTERS

Цього року Україна вперше очолить Міжнародну раду по зерну (International Grains Council, IGC).

Як повідомила прес-служба Міністерства економіки України, заступник міністра Тарас Качка обраний головою Міжнародної ради по зерну (МРЗ) на 2021/2022 роки.

Читайте такожУкраїнські аграрії завершують посів ранніх зернових -Мінекономіки

Відео дня

"Виробництво і торгівля зерновими є не тільки однією з сильних сторін України в контексті світової торгівлі, але і являє собою основу врівноваженої продовольчої системи... сподіваюся, головування в МРЗ дозволить Україні широко заявити про свою позицію вагомого гравця на зовнішньому ринку і докласти зусиль до розвитку глобального зернового ринку", - прокоментував Качка.

У Мінекономіки зазначили, що Україна приєдналася до МРЗ ще в 1998 році, а у 2010 році стала повноправним членом-експортером, проте головувати в цій організації буде вперше. Головування України розпочнеться 1 липня 2021 року і триватиме до 30 червня 2022 року.

Міжнародна рада по зерну

Міжнародна рада по зерну (International Grains Council, IGC) – це провідна міжнародна організація, яка займається поглибленням міжнародного співробітництва в галузі торгівлі зерном і адмініструє єдиний міжнародний договір з торгівлі зерном.

Прогноз

  • Експерти Міжнародної ради по зерну підвищили прогноз світової торгівлі зерном в поточному сезоні (липень 2020 - червень 2021) до рекордних 412 млн тонн, що на 18 млн тонн більше минулого сезону.
  • Міністерство економіки України прогнозує вітчизняний експорт зернових у поточному маркетинговому році (МР, липень 2020 - червень 2021) на рівні 45,42 млн тонн, що на 20,5% менше, ніж у попередньому МР (57,2 млн тонн).