Захист молочних продуктів залишається наріжним каменем сільськогосподарської політики ЄС / Ілюстрація REUTERS

Європарламент, Європейська рада і Єврокомісія відхилили Поправку 171, якою водилися нові обмеження на термінологію, використовувану в секторі рослинних аналогів молочної продукції.

Про це повідомляє Foodbev.com.

Читайте такожЄвросоюз відмовився забороняти назву "вегетаріанська ковбаса"

Відео дня

Скасування Поправки 171 стало можливим через заперечення з боку асоціацій і 456 тис. споживачів, які підтримали петицію, ініційовану ProVeg International, Upfield і Oatly і підтриману 96 іншими організаціями. 

Між тим, Європейська молочна Асоціація (EDA) заявила, що рішення зберегти існуючі обмеження на використання таких термінів, як "веганський сир" буде як і раніше захищати продукти молочної промисловості.

"Захист молочних продуктів залишається наріжним каменем Спільної сільськогосподарської політики ЄС", - йдеться в заяві EDA.

Замінники молочних продуктів

Захисники прав споживачів розкритикували обмеження щодо маркування на молочних продуктах як "непотрібне". Це не має нічого спільного з захистом прав споживачів, кажуть вони.

Прохання фермерів

У жовтні 2020 року європейські фермери звернулися до Європейського парламенту з проханням заборонити ресторанам і магазинам продавати вироби з назвою "вегетаріанські гамбургери" або "веганська ковбаса".

27 жовтня 2020 року Євросоюз відмовився забороняти назву "Вегетаріанська ковбаса".