Суд закрив справу про банкрутство Одеської ТЭЦ / фото dumskaya.net

Господарський суд Одеської області закрив справу про банкрутство ПАТ «Одеська ТЕЦ» і припинив процедуру ліквідації товариства, повідомляє прес-служба суду.

Читайте такожКабмін виключив з переліку об'єктів великої приватизації «Турбоатом», чотири ТЕЦ і ЗТМК

Згідно з повідомленням, суд задовольнив клопотання Фонду державного майна і закрив провадження у справі, враховуючи те, що Одеська ТЕЦ є господарським товариством, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій, що належать державі, а також те, що підприємство належить до переліку об'єктів приватизації.

Відео дня

Крім того, суд скасував мораторій на задоволення вимог кредиторів та припинив процедуру ліквідації ТЕЦ.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2016 року Господарський суд Одеської області прийняв постанову про визнання ПАТ «Одеська ТЕЦ» банкрутом.

10 жовтня 2017 року Господарський суд постановив розпочати опалювальний сезон в центрі міста, незважаючи на ліквідацію ПАТ, але опалювальний сезон виявився під загрозою зриву через процедуру ліквідації ТЕЦ. Зазначалося, що вона не може укласти договір з НАК «Нафтогаз України» на поставку газу, оскільки її робота зупинена за клопотанням арбітражного керуючого.

1 листопада 2017-го Одеська міськрада виділила 95 млн грн для часткового погашення частини боргу «Одеської ТЕЦ» перед «Нафтогазом». Дані кошти були умовою «Нафтогазу» для відпуску палива, необхідного для запуску теплоелектроцентралі.

19 вересня 2018 року Одеська міська рада погодився прийняти у свою власність збанкрутілу Одеську ТЕЦ.

Довідка УНІАН. Власником ПАТ «Одеська ТЕЦ» є держава. ТЕЦ забезпечує теплом історичну частину Одеси – центр, Слобідку, Молдаванку. В цілому – близько 300 тис. жителів міста, а також – установи, організації, підприємства. Одесу забезпечують теплом два підприємства – ТЕЦ та КП «Теплопостачання міста Одеси».