Прем'єр зазначив, що залишається невирішеним питання щодо зарплати голови "Нафтогазу" / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд не приймав жодних рішень про укладення нового контракту з головою правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Читайте такожГройсман хоче в рази скоротити зарплату керівництву "Нафтогазу"

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, відреагувавши на повідомлення, що наглядова рада "Нафтогазу" вирішила продовжити контракт з Коболєвим на три роки.

Відео дня

"В уряду, як акціонера, є питання про розмір винагород менеджменту компанії. Ми звернулися до наглядової ради. Жодних рішень про укладення нового контракту уряд не ухвалював", - пише Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 лютого, стало відомо, що наглядова рада Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" вирішила продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим на три роки.

16 січня Кабінет міністрів оголосив про припинення контрактів з чинним менеджментом НАК "Нафтогаз України" з 22 березня, а також про звернення до спостережної ради компанії щодо перегляду умов по виплаті зарплат і премій її керівникам.

Чинний контракт з Коболевым закінчується наприкінці березня цього року.

У минулому році наглядова рада "Нафтогазу" прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді по транзитному контракту, за рішенням якого "Газпром" має виплатити українській компанії 4,6 мільярда доларів. При цьому, з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 мільярда доларів на користь "Нафтогазу".

На початку червня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій у нинішній час, і звернувся до наглядової ради "Нафтогазу" з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів.

Також, у липні 2018 року Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.

Згідно з фінансовим звітом "Нафтогазу України", члени правління компанії заробили у 2017 році 127,7 мільйона гривень, а голова правління Андрій Коболєв отримав 47,1 мільйона гривень.

Сума винагороди членів наглядової ради "Нафтогазу" за 2017 рік склала 25,5 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.