Ілюстрація / REUTERS

Республіка Австрія не має наміру виходити з російського проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив на спільній прес-конференції з очільником російської держави Володимиром Путіним.

Читайте такожСША вирішили зупинити будівництво «Північного потоку-2»

Відео дня

«У Австрії немає наміру вийти з проекту «Північний потік-2», у OMV - це австрійський газовий концерн - у них точно немає такого наміру, дуже багато інвестували коштів у цю другу можливість транзиту газу. Зрозуміло, ми залишимося», - сказав Ван дер Беллен, відповідаючи на запитання, чи може Австрія залишити проект через загрозу санкцій з боку США.

За його словами, якби американський газ був дешевшим за російський, тоді позиція могла б змінитися, але поки немає ніякої економічної причини для цього.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня члени комітету Сенату США у закордонних справах республіканець Тед Круз і демократка Джин Шахін заявили, що планують представити законопроект про введення санкцій проти компаній, які беруть участь в будівництві "Північного потоку-2".