Ілюстрація REUTERS

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна України (ФДМУ) здійснювати будь-які дії з приватизації держпідприємства «Центренерго», повністю задовольнивши позов ТОВ «Укрдонінвест», яке подавало заявку на участь у скасованому конкурсі з продажу держпакета акцій компанії.

Читайте такожКабмін доручить Фонду держмайна і Мінекономрозвитку розібратися з закупівлями вугілля «Центренерго»

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 травня, розміщеній в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відео дня

У своєму позові компанія вимагала визнати протиправними дії ФДМУ, в результаті яких «Укрдонінвест» не допустили до участі в конкурсі з приватизації «Центренерго» минулого року.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Центренерго» була включена до переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік, причому саме з неї планували почати цей процес.

Радник із приватизації ПАТ "Центренерго" аудиторсько-консалтингова компанія Ernst&Young оцінила належний державі пакет акцій підприємства (78,3%) у 5,985 млрд грн (225,48 млн дол.).

Однак конкурс із продажу в грудні минулого року скасували.

У Фонді держмайна заявили, що учасники конкурсу, ТОВ «Укрдонінвест» і Виробниче унітарне підприємство «Нафтобітумний завод», не допущені до участі, оскільки подана ними документація не відповідає вимогам законодавства.

Фонд планував продати держпакет акцій підприємства в 2019 році.

Довідка УНІАН. «Центренерго» є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. «Центренерго» поставляє електроенергію до Київської, Харківської та Донецької областей.