Укргазбанк та «Українська воднева рада» втілюватимуть енергетичну революцію – впровадження сучасних водневих технологій в українській енергетиці. Підписаний Меморандум про партнерство між двома установами відкриває шлях для практичної реалізації в Україні інноваційних водневих проектів у сфері відновлюваної енергетики – енергія сонця, вітру, біомаса, як основного засобу для балансування електричної мережі.

«Укргазбанк – це ЕКОбанк №1 в Україні, тож ми охоче підтримуємо прогресивні ідеї, що позитивно впливають на стан довкілля. На нашу думку, водень як раз серед них. Він – основа енергетичної революції, адже в найближчому майбутньому будинки будуть освітлюватися та зігріватися завдяки водневій енергії! А вже зараз дорогами Європи та високотехнологічної Японії їздять водневі авто. Ефективність їхніх двигунів вище бензинових у 2-3 рази, а заправляти потрібно лише раз на 500 км – це займає всього 3-5 хвилин», – зазначив голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.  

Серед наступних першочергових кроків з боку УКРГАЗБАНКУ та Водневої Ради – розробка дорожньої карти для розвитку водневої економіки в Україні. Адже вітчизняний потенціал відновлюваної енергетики дозволяє  Україні стати одним із світових постачальників «зеленого» водню, передусім в країни Євросоюзу. 

Відео дня

«Для забезпечення подальшого світового технічного прогресу, розвитку економіки та відновлення світової екології, необхідно поступово відмовлятись від традиційних викопаних енергетичних ресурсів збільшуючи частку відновлювальних водневих джерел в глобальній енергетичній мережі», - зазначив президент енергетичної асоціації «Українська воднева рада» Олександр Рєпкін.

Впровадження водневої енергетики долучить Україну до світової провідної енергетичної спільноти та сформує імідж високотехнологічної країни.

«На жаль, в Україні поки що не існує жодного водневого проекту. І це попри те, що наша країна – серед лідерів розвитку відновлюваних джерел енергії, а ЕКОбанк – безперечний лідер їхнього фінансування. Ми готові максимально використовувати весь наш накопичений експертний досвід та використовувати статус лідера екологічного напряму в розвиток, який забезпечить екологічне та енергетично незалежне майбутнє нашої держави, а досягти цього можливо лише за умови впровадження сучасних екологічно чистих технологій накопичування та балансування енергії. Водень, як раз і є такою технологією», – наголосив Кирило Шевченко.