Ілюстрація / REUTERS

Оператор нафтотранспортної системи України - державна компанія "Укртранснафта" отримав від російської нафтотранспортної компанії "Транснефть" частину компенсації в розмірі понад 2,3 мільйона євро за потрапляння нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук на українську ділянку нафтопроводу "Дружба".

Читайте також«Укртранснафта» припинила транзит російської нафти

Про це повідомила прес-служба "Укртранснафти".

Відео дня

Зазначається, що ця компенсація, зокрема, вже дозволила покрити недоотриманий дохід компанії, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту у квітні.

Повідомляється, що розмір компенсації визначається в рамках додаткової угоди до чинного договору на транзит і залежить від періоду резервування "Транснафтою" потужностей української нафтотранспортної системи, до якої потрапила нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки.

Як повідомляв УНІАН, транзит нафти по території України було тимчасово зупинено увечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

11 травня "Укртранснафта" відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу "Дружба".

Проте вже 17 травня компанія тимчасово припинила транзит російської нафти в Європейський Союз у зв'язку з необхідністю європейської сторони провести підготовчу роботу, пов'язану з прийманням "брудної" російської нафти до своїх резервуарів.

На початок травня сума недоотриманої виручки "Укртранснафти" від тимчасової зупинки транзиту досягала 29,2 мільйона гривень.

21 травня "Укртранснафта" відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу "Дружба".