На підготовку до опалювального сезону вже витрачено 6 мільярдів гривень / фото УНІАН

Об'єкти теплопостачальних підприємств України на 60% готові до майбутнього опалювального сезону 2019-2020 років, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Едуард Кругляк.

Читайте такожУкраїна до холодів накопичить понад 20 мільярдів кубів газу – прем'єр

"Підготовка технічного стану об'єктів до опалювального сезону проходить згідно з графіком. На сьогодні близько 60% об'єктів підготовлені. Звичайно, в першу чергу йде підготовка соціальних об'єктів: навчальних закладів, охорони здоров'я", - сказав він в ході селекторної наради з підготовки України до нового опалювального сезону.

Відео дня

За словами Кругляка, підготовка об'єктів теплопостачання йде без зауважень. Так, близько 60% котелень пройшли ремонт і заміну мереж. Очікується, що до кінця серпня рівень підготовки становитиме 70%. Загалом на таку підготовку вже витрачено 6 мільярдів гривень.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, ключовим питанням у підготовці до опалювального сезону є не тільки технічні та регламентні роботи з підготовки об'єктів та житлового фонду, але і розрахунки теплокомуненерго з НАК "Нафтогаз України" за газ шляхом реструктуризації заборгованості.

"Попереджаю всіх власників підприємств ТКЕ і міських голів - якщо держава дає можливість розрахуватися за накопичені борги протягом наступних 5 років, вкладайтеся в графік реструктуризації, 2,6 мільйона гривень знайти в бюджеті міста, в якому 300 мільйонів гривень - це власні доходи, цілком можливо. Єдине, потрібно правильно розставляти пріоритети", - наголосив Зубко.

Як повідомляв УНІАН, згідно з планами обласних державних адміністрацій з підготовки до опалювального сезону 2019-2020 років, в місцевих бюджетах буде виділено на підготовку до опалювального сезону близько 13 мільярдів гривень.