Ілюстрація / REUTERS

Україна в липні цього року збільшила запаси газу в підземних сховищах на 2,3 мільярда кубометрів - до 15,9 мільярда кубометрів, таким чином закачавши на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Читайте такожУ Мінрегіоні відзвітували про підготовку до холодів

"Україна в липні збільшила запаси газу в ПСГ на 2,3 мільярда кубометрів. Обсяги газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) за липень зросли на 2,3 мільярда кубометрів - до 15,9 мільярда кубометрів. Таким чином, зараз в ПСГ знаходиться на 3 мільярди кубометрів більше газу, ніж у минулому році", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії зазначили, що триває накопичення газу в ПСГ в рамках підготовки України до наступного опалювального сезону.

Голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що компанія уклала контракт на зберігання газу з низкою іноземних компаній.

"Тепер маємо контракти з 31 іноземною компанією на зберігання газу в українських ПСГ, вони закачали в наші сховища і зберігають у режимі митного складу вже 1,4 мільярда кубометрів газу - ця цифра перевищує наші попередні очікування. Загалом в ПСГ України зараз знаходиться понад 4 мільярди кубометрів газу, який належить компаніям, що не входять до групи "Нафтогазу", - написав Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня Україна почала сезон закачування природного газу в підземні сховища газу (ПСГ).

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що до початку опалювального сезону, який традиційно стартує в середині жовтня, Україна накопичить в підземних сховищах понад 20 мільярдів кубометрів газу, що дозволить спокійно пережити зиму.