Оржель назвав пріоритети в енергетичній сфері / фото УНІАН

На своїй посаді новий міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель буде намагатися збільшити обсяги видобутку газу та нафти та працювати на досягнення енергонезалежності.

Про це Оржель повідомив у Facebook.

Читайте такожОржель пояснив логіку об'єднання міністерств енергетики та екології

Відео дня

«Одним із пріоритетів для зміцнення енергетичної безпеки є нарощування власного газо- нафтовидобутку, диверсифікація постачання енергоресурсів та досягнення енергетичної незалежності», - зазначив міністр.

Він зазначив, що наразі нафтогазова галузь України працює ефективно, а українська ГТС - одна з найскладніших трубопровідних систем у світі. Однак міністр поставив низку завдань, які потрібно виконати у цій галузі.

Зокрема, Оржель планує продовжити формування конкурентного нафтогазового ринку, запроваджувати новітні технології у сфері видобутку, розвивати нові нафтогазові родовища.

Раніше стало відомо, що Оржель очолить Українську делегацію на тристоронніх переговорах про транзит газу. Також міністр анонсував нові законопроєкти про стимулювання видобутку газу.

Також Оржель повідомив, що його відомство проведе ревізію всіх рішень Міністерства енергетики та Міністерства екології, а також перегляне енергетичну стратегію України, оскільки «вона не виконується».

Крім цього Оржель пояснив логіку об'єднання міністерств екології та енергетики в одне відомство. Так, за його словами, це сприятиме перегляду підходів до енергетичної та екологічної політики та дозволить усунути конфлікт між політиками міністерств.