Ілюстрація REUTERS

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum продасть "Газвидобування" за 2,8 мільйона доларів "Укрінвест Групі".

Читайте такожУкраїна збільшила імпорт газу з Європи на 53%

Про це йдеться в повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі.

Відео дня

"Продаж "Газвидобування" є частиною плану Cadogan зі створення основи для зростання в Україні шляхом розумного використання грошових коштів та монетизації активів. Першим кроком до зростання нашого видобутку стало повторне введення в експлуатацію старих свердловин, що вимагає мінімального використання капіталу. Другим кроком став успіх на свердловині Блаж-10, продовження роботи по якій й надалі фінансуватиметься за рахунок продажу цієї компанії", – цитуються в повідомленні слова генерального директора Cadogan Гвідо Мікелотті.

Зазначається, що "Газвидобування" є однією з двох дочірніх компаній Cadogan, що базуються на сході України.

Довідка УНІАН. Cadogan Petroleum PLC - британська компанія, що займається видобутком нафти та газу в Україні. Володіє 8 ліцензіями. Акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі. Основний видобуток цієї розвідувально-видобувної компанії зосереджена на родовищах Дніпро-Донецького басейну на сході країни. Крім цих ділянок, компанія також працює на заході України - в Карпатах.