фото УНІАН

Компанія «ДТЕК Донецькі електромережі» відновила електропостачання на підстанціях та лініях електропередач на Донбасі з моменту початку бойових дій у 2014 році і по жовтень 2019 року 16180 раз. Про це йдеться в інформаційному повідомленні компанії ДТЕК.

За даними компанії, 13 тисяч - це ремонти трансформаторних підстанцій 6-10 кВ, 1 673 - ремонтні роботи із заміни пошкоджених ділянок високовольтних ліній електропередач, 1507 - ліквідації знеструмлення підстанцій 35-110 кВ.

«Тільки за 2019 рік енергетики більше 600 разів виїжджали на ремонти об'єктів біля лінії розмежування. Наприклад, в жовтні ми відновили транзитну лінію між стратегічними енергооб'єктами - Миронівською та Вуглегірською тепловими електростанціями» - зазначив у повідомленні генеральний директор компанії «ДТЕК Донецькі електромережі» Олексій Дегтярьов.

Відео дня

Нагадаємо, «ДТЕК Донецькі електромережі» забезпечує електропостачанням усіх жителів на контрольованій території Донецької області, 1565 бюджетних організацій, в тому числі - дитячі сади, школи, лікарні, інтернати, силові структури, військові частини і контрольно-пропускні пункти. Крім того, компанія розподіляє електроенергію для 200 комунальних підприємств, 37 підприємств, що забезпечують водотеплопостачання, 200 підрозділів телерадіокомунікаційних компаній Донецької області.

Як раніше повідомлялося, група ДТЕК розвиває бізнеси з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти у сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також керує інноваційною освітньою бізнес-платформою Academy DTEK. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд. грн., податкові відрахування - 26 млрд. грн.