Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови, яким спрощується порядок приєднання громадян і бізнесу до електричних мереж, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

Читайте такожУ Кабміні назвали терміни приєднання України до енергетичної системи Європи

«Відповідний проект постанови "Про посилення контролю за дотриманням законодавства про приєднання до електричних мереж" прийнятий на засіданні уряду. Це дає можливість спростити і прискорити приєднання громадян і бізнесу до електричних мереж», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У міністерстві зазначили, що документ передбачає, що Державна інспекція з енергетичного нагляду України визначається органом, який за принципом «єдиного вікна» забезпечить розгляд і аналіз спірних питань приєднання замовників до електричних мереж. Також пропонується ввести можливість подачі скарг в електронній формі.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів та голові Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), до кінця року зменшити вартість підключення населення і бізнесу до електричних та газових мереж, якими володіють приватні монополісти.