Суд визначив очікувану дату винесення рішення - 25 лютого 2020 року / фото УНІАН

НАК "Нафтогаз України" позитивно оцінює судові слухання по стягненню з російського "Газпрому" близько 3 мільярдів доларів згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, які пройшли сьогодні в Амстердамі.

Читайте такожОржель назвавши дату газових переговорів з Росією та ЄС

Про це повідомив у Facebook виконавчий директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Відео дня

За словами Вітренко, сьогодні закінчилися слухання в Амстердамі про визнання і примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким "Газпрому" належить виплатити Україні близько 3 мільярдів доларів.

"Наша оцінка - слухання пройшли успішно для нас, і тому ми очікуємо позитивного рішення суду, яке дозволить нам приступити до реалізації активів "Газпрому", які ми до цього успішно заарештували", – написав він.

"Суд визначив очікувану дату винесення рішення - 25 лютого 2020", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого 2018 року "Газпром" програв судову тяжбу з "Нафтогазом" в Стокгольмському арбітражі з транзитним контрактом, за рішенням якого російська компанія повинна виплатити українській стороні 4,6 мільярда доларів.

З урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 мільярда доларів на користь "Нафтогазу".

Наприкінці травня 2018 року "Нафтогаз" почав процес примусового стягнення з "Газпрому" боргу у 2,6 мільярда доларів в закордонних судах. Процеси щодо арешту активів "Газпрому" проходять в Англії, Швейцарії та Нідерландах. Серед цікавлять українську сторону активів - акції компаній-операторів газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2".