Ілюстрація REUTERS

Рішення палати представників Конгресу США про підтримку законопроекту про оборонний бюджет США на 2020 рік різко ускладнить будівництво "Північного потоку-2", вважає прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожГончарук: Україна готова до можливої "газової війни" з Росією, борг не подаруємо

"Гарні новини із США. Конгрес підтримав санкції проти "Північного потоку-2"! Вони різко ускладнять будівництво російської труби. Президент, уряд і парламент продовжать боротьбу за енергетичну безпеку України", - написав Гончарук на своїй сторінці в Twitter в четвер.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, палата представників Конгресу США підтримала законопроект про американський оборонний бюджет на наступний рік, що передбачає також санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2") отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини та Фінляндії, а в червні - від Швеції.

Наприкінці жовтня цього року Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 кілометрів.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є "Газпром". Фінансування проекту ведуть європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".