Ілюстрація REUTERS

У разі припинення транзиту російського газу через територію нашої країни при НАК «Нафтогаз України» буде діяти інформаційний штаб, який буде моніторити і давати інформацію про поточну ситуацію з транспортуванням газу і українськими сховищами.

Читайте такожМіністр енергетики розповів про переговори з "Газпромом"

Про це УНІАН повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

Відео дня

«Ми готуємося до роботи в складних інформаційних умовах. Сподіваємося, що новий оператор ГТС України і «Газпром» підпишуть контракт вчасно, і січень почнеться спокійно. Але якщо цього не станеться, ми повинні бути готові швидко і якісно інформувати людей про те, що відбувається», - сказали в прес-службі.

При цьому уточнили, що деталі такого проекту тільки опрацьовуються.

Як повідомляв УНІАН, раніше глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що компанія відпрацювала ймовірний сценарій припинення транзиту російського газу через територію України з початку 2020 року, який дасть змогу уберегти нашу країну від газового шантажу.

13 грудня президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що договір про транзит російського газу через територію України буде підписано.

Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським «Газпромом» було укладено у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (з 2020 року) російський монополіст має намір максимально скоротити транзит газу через територію України.