Андрій Коболєв / REUTERS

НАК «Нафтогаз України» запропонує споживачам новий продукт, який дасть змогу зафіксувати ціну на газ на випадок її зростання через ринкові чинники.

Читайте такожБільшість українців незадоволені вартістю комуналки – опитування

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Відео дня

«Ми плануємо найближчим часом запустити ще один продукт на ринок, буде тим самим форвардом - ціна буде фіксуватися, наприклад, до кінця березня цього року. І, незважаючи на коливання ринку, якщо клієнт вибрав такий варіант - це його свідомий вибір застрахувати себе від будь-яких коливань ціни», - сказав він.

За його словами, для споживачів, які не добирають страхову ціну газу, діятиме ринкова модель.

«На мій погляд, модель чистого ринку для всіх, хто не вибирає варіант страхування й опції застрахуватися за фіксованою ціною, - це найбільш доречна і підтверджена в Європі модель, яка дає змогу споживачеві самому робити вибір, що він хоче: ризикувати чи фіксувати», - зазначив Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня в «Нафтогазі» заявили, що, відповідно до нової постанови уряду, в січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів становитиме 4,65 грн за куб. м (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільчими трубопроводами), що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.