Ілюстрація REUTERS

Найбільша в Україні газодобувна компанія "Укргазвидобування" прогнозує збільшення видобутку товарного природного газу у 2020 році на 1,5% - до 13,8 мільярда кубометрів проти 13,6 мільярда кубометрів газу за підсумками 2019 року.

Читайте такожЦіна газу в Україні впала до десятирічного мінімуму

Відповідним прогнозом поділився на прес-конференції керівник інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов.

Відео дня

Очікується, що валовий видобуток газу у 2020 році становитиме 14,6 мільярда кубометрів, що на 2% менше, ніж у 2019 році.

Така різниця в тенденції між товарним газом, який буде поставлений споживачам, і валовий видобуток, пов'язаний, за словами Фаворова, зі зниженням виробничо-технологічних витрат газу, які у 2020 році мають становити 0,6 мільярда кубометрів проти 1,1 мільярда кубометрів за підсумками 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, "Укргазвидобування" у 2019 році видобула 13,62 мільярда кубометрів товарного газу, який був відпущений населенню і теплокомуненерго.

У липні 2019 року Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" запропонувала нову стратегію видобутку газу в Україні, згідно з якою всі фінансові зусилля компанія буде направляти на інтенсифікацію видобутку на ефективних родовищах, а успішність виконання програми буде оцінюватися не в видобутих кубометрах блакитного палива, а у фінансовому результаті компанії.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромислових управління "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування". 100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".