Ілюстрація REUTERS

Оператор Об'єднаної енергосистеми України держкомпанія "Укренерго" з 10 квітня 2020 року обмежить імпорт електроенергії з Росії і Білорусі на період дії карантину та протягом 30 днів після його закінчення, говориться в повідомленні компанії.

Читайте такожЕнергокомпаніям наворожили про заборону відключати електрику на період карантину

"Зменшення розподіленої пропускної здатності буде здійснено відповідно до чинного законодавства та угод про паралельну роботу з Білоруссю та Росією, які дозволяють коригувати графіки імпорту-експорту лише заздалегідь - за два дні до здійснення конкретних імпортно-експортних операцій. То є фактичне обмеження імпорту з Росії та Білорусі на період карантину й 30 днів після нього відбудеться з 10 квітня", - відзначили в компанії.

Відео дня

Повідомляється, що "Укренерго" обмежить доступну пропускну спроможність міждержавних перетинів між Україною і Росією, Білоруссю на виконання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня НКРЕКП скасувала аукціони, на яких розподіляється пропускна спроможність міждержавних перетинів з Росією і Білоруссю на 2020 рік.

Відповідне рішення регламентує період дії карантину та 30 днів після його закінчення.