REUTERS

У Держдумі Росії пропонують уряду розширити сферу дії законопроекту, що дозволяє заарештовувати і вилучати майно іноземних держав на території Росії: буде враховуватися і майно на континентальному шельфі, передає РБК.

Читайте такожНафтогазова галузь Росії через санкції може перейти на вживане обладнанняЗаконопроект уряду, що дозволяє заарештовувати і вилучати майно іноземних держав в Росії за рішеннями російських судів, в даній версії не зачіпає майно цих держав на континентальному шельфі та у виключній економічній зоні РФ, випливає з проекту висновку комітету Держдуми по власності. Ініціативу щодо юрисдикційного імунітету іноземних держав та їх майна в Росії комітет планує розглянути у вівторок, 22 вересня, підтвердив РБК голова комітету, депутат-комуніст Сергій Гаврилов.

Відео дня

На шельфі використовуються стаціонарні або пересувні платформи, комплекси підводного буріння, говорить Костянтин Симонов, директор Фонду національної енергетичної безпеки. Експерт не вважає, що прийняття законопроекту спричинить паніку у нерезидентів: документ підготовлений у відповідь на арешт рахунків і спроби вилучити російську власність за кордоном.