REUTERS

У зв'язку із завершенням опалювального сезону Україна припинила вибирати газ із підземних сховищ і з 7 квітня почала поповнювати обсяги "блакитного палива" в сховищах.

Про це повідомляє оператор газотранспортної системи України компанія "Укртрансгаз".

"Нинішній сезон закачування природного газу в сховища – УНІАН) було розпочато 7 квітня з найбільшими протягом останніх п'яти років запасами блакитного палива", - йдеться у повідомленні держкомпанії.

Відео дня

Згідно з повідомленням, з 7 по 10 квітня включно до сховищ було закачано 30 мільйонів кубометрів природного газу.

Станом на сьогоднішній ранок закачування природного газу в сховища здійснюється в добовому режимі 20,5 мільйона кубометрів, що в чотири рази більше обсягу закачаного палива протягом попередньої доби.

В "Укртрансгазі" зазначають, що всього у вітчизняних ПСГ зберігається 8,46 мільярда кубометрів палива, що на 11% більше показників минулого року.

Читайте такожГлава Міненерго РФ сподівається, що Росія не втратила газовий ринок України

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, Україна 2016 року планує закупити близько 11-13 мільярдів кубометрів газу, причому цей обсяг можуть закрити європейські постачальники.

У січні поточного року Демчишин повідомив, що вартість імпортного природного газу для України з Європейського Союзу знизилася до 190 доларів за тисячу кубометрів, що нижче за ціну, по якій пропонує своє паливо російський "Газпром".