Мінімальний розмір спеціального платежу (премії) до державного бюджету, який вноситься інвестором протягом десяти днів після підписання угоди про розділ продукції (УРП) - вуглеводнів, які видобуватимуться на Скіфській і Фороській ділянках Чорноморського шельфу, повинен скласти не менше 2,4 млрд грн по кожній ділянці.

Про це йдеться в оприлюднених на урядовому сайті постановах Кабінету Міністрів України № 454 і № 455 від 23 травня ц.р.

Як наголошують у постанові, мінімальний обсяг інвестицій на першому етапі геологорозвідувальних робіт повинен становити не менше 1,6 млрд грн по кожній ділянці.

Відео дня

Обсяг інвестицій на другому етапі, в тому числі дослідно-промислової експлуатації, як і сумарний обсяг інвестицій, необхідних, зокрема, для промислової розробки, визначається за умовами конкурсу. Максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору будуть компенсовані його витрати, встановлена на рівні 70%, а частка держави в прибуткової продукції повинна складати не менше 20%.

Передбачається, що дані угоди будуть укладені на 50 років.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький заявив, що конкурси на укладення угод про розподіл продукції (УРП) з розвідки і видобутку природного газу на Скіфській і Фороській ділянках шельфу Чорного моря планують оголосити до 30 травня.

Площа Скіфської ділянки становить 16,698 тис. кв. км, Фороської - 13,615 тис. кв. км.