Москва. Україна і Росія домовилися відновити переговори про ціну на газ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв'ю журналістам в Москві повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко, коментуючи сьогоднішні переговори президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна.

За словами міністра, сторони погодилися, що треба продовжувати діалог з цього питання.

Відео дня

Ю.Бойко відмовився говорити про конкретику, пославшись на те, що вона з'являється, коли йдуть переговори на робочому рівні.

"Зараз тільки буде ухвалене принципове рішення про дату відновлення переговорів. Я думаю, ми обов'язково вас ознайомимо вас з цим", - відзначив Ю.Бойко.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Янукович сьогодні під час спільної заяви для преси за підсумками переговорів з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у державній резиденції в Ново-Огарьово заявив, що переговори з Росією про ціну на газ для України тривають.

"У зв'язку з цим хочу наголосити, що переговори з актуального для України так званого газового питання тривають, і ми розраховуємо вийти на економічно обгрунтовану і справедливу формулу встановлення ціни на газ для нашої країни", - сказав В.Янукович.

Довідка УНІАН. Згідно з контрактом, підписаним НАК «Нафтогаз України» з «Газпромом» 19 січня 2009 року, ціна газу для України (з урахуванням знижки в 100 доларів за 1 тис. кубометрів за Харківською угодою 2010 року) становила – в першому кварталі 2012 року близько 416 доларів за тисячу кубометрів, у другому кварталі - 425 доларів, у третьому - 426 доларів, у четвертому очікується 432 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Україна та Росія готують новий договір у газовій сфері – прес-служба Кремля

Україна могла б економити на газі 6 млрд євро – міжнародні експерти

Азаров: Росія обіцяє газ по 160 дол., якщо Україна приєднається до МС