Державна митна служба України не володіє інформацією про створення єдиного державного імпортера нафтопродуктів, незважаючи на те, що учасники ринку заявляли про можливість реалізації такої ідеї.

Про це йдеться у листі від 15.11 2012 року заступника голови Держмитслужби Степана Дериволкова на офіційний запит УНІАН заявив.

«Державна митна служба не володіє інформацією про створення єдиного державного імпортера нафтопродуктів. Митні органи України у своїй діяльності керуються принципами здійснення державної митної справи і визнають рівні права і обов'язки усіх підприємств, які ведуть господарську діяльність», - зазначається у листі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у жовтні п.р. нафтотрейдери, які входять до асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України», висловили глибоку занепокоєність у зв'язку з тимчасовою зупинкою митного оформлення бензинів і можливістю монополізації імпорту нафтопродуктів. Нафтотрейдери припускали, що імпорт нафтопродуктів може бути знову припинений з метою створення спецімпортера, наділеного ексклюзивним правом оформлення на митниці.

У зв'язку з цим УНІАН 25 жовтня направив запит до Державної митної служби з проханням з’ясувати ситуацію. Відповідь було надано протягом трьох тижнів.

Відзначимо також, що за повідомленням деяких ЗМІ, маловідомі гравці, на відміну від великих імпортерів нафтопродуктів, проблем з оформленням імпорту не мають.