REUTERS

Міжурядова угода щодо будівництва газопроводу "Південний потік" на території Болгарії, яку було підписано в 2008 році, не надає виключних прав, концесій або проведення конкурсів для компанії "Південний потік Болгарія", яка буде власником газопроводу, а значить, не порушує законодавство ЄС.

Про це йдеться в заяві болгарського уряду, офіційно переданому до Європейської комісії (ЄК), повідомила ІТАР-ТАСС урядова прес-служба. У документі також підкреслюється, що при створенні компанії "Південний потік Болгарія" за рішенням уряду в 2010 році закони ЄС не порушувалися.

Читайте також«Південний потік» замість Італії закінчиться в Австрії

Відео дня

Цю заяву підготували у зв'язку із запитом ЄК від 3 червня 2014 року, в якому висловлювалися побоювання можливого порушення законодавства ЄС у зв'язку з визначенням спільної компанії "Південний потік Болгарія" оператором і власником газопроводу.

Як повідомляв УНІАН,Болгарія демонтувала на своїй території труби нафтопроводу "Південний потік" з першим зварним швом.

"Це сталося після того, як Європарламент вирішив, що проект "Південний потік" не має реалізовуватися", - відзначає видання і викладає фотографії, як було до і що стало після демонтажу труб.

Перший зварний шов як символ початку будівництва російського газопроводу через територію Болгарії був зроблений в жовтні 2013 року за участю представників російської компанії "Газпром".