Тимчасовий міністр енергетики України Ольга Буславець / фото УНІАН

Міністерство енергетики України розпочало роботу з вивчення перспективності роботи державних вугільних шахт

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики України.

Читайте такожБуславець допускає передачу державних ТЕЦ «Нафтогазу»

Відео дня

Вивчення перспективності шахт

Представники Міністерства енергетики проводять виїзні наради для вивчення поточного стану та перспективності роботи державних вугільних шахт у рамках підготовки реформи вугледобувної галузі.

 За дорученням в.о. міністра енергетики Ольги Буславець новопризначений заступник Міністра енергетики Олександр Зорін з робочою поїздкою відвідав державні підприємства «Львіввугілля», «Волиньвугілля» та ПрАТ «Шахта Надія».

Під час зустрічей з керівництвом держпідприємств і шахт та представниками галузевих профспілок було розглянуто результати роботи та плани на короткострокову та середньострокову перспективу, проаналізовано програми роботи шахт. Керівникам підприємств надано доручення щодо підготовки пропозицій стосовно майбутньої роботи шахт з огляду на поточний фінансово-економічний стан, запаси вугілля та перспективи їх розробки.

Відповідно до затвердженого плану з 28 липня заступник міністра відвідає вугледобувні підприємства Донецького та Луганського вугільних басейнів.

Хронологія подій

  • В середині квітня 2020 року Кабінет міністрів призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища - відтоді вона виконує обов'язки глави міністерства.
  • У квітні 2020 року АМКУ повідомив, що розглядає можливість надання "Нафтогазу" контролю над низкою державних ТЕЦ, що знаходяться під управлінням ФДМ. Мова йшла про контроль над ДП "Сєверодонецькою ТЕЦ", акціонерними товариствами "Одеська ТЕЦ", "Криворізька теплоцентраль", "Херсонська ТЕЦ", "Миколаївська ТЕЦ" і "Дніпровська ТЕЦ".
  • ФДМ зазначав, що розглядається кілька варіантів вирішення подальшої долі госТЭЦ: приватизація, передача в концесію, місцевим громадам або "Нафтогазу".
  • У червні ЗМІ повідомили, що Буславець не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського. Її підозрюють у прийнятті низки незаконних рішень на користь підприємств Ахметова і Фірташа в енергетичній сфері.
  • В середині червня НАК "Нафтогаз України" запропонував ФДМ передати йому у власність і управління шість державних теплоелектроцентралей.
  • 12 червня 2020 року Буславець скандальним чином вирішила відключити три атомні енергоблоки та знизити потужність ще на п'яти блоках державного підприємства "Енергоатом", що виробляє саму дешеву електроенергію в країні. Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільної та сонячної, зберегти свої доходи.
  • 9 липня 2020 року в "Центренерго" заявили про тиск з боку Буславець. Як відзначили в компанії, вона примушує закуповувати вугілля на шахтах, що входять у холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.
  • 24 липня 2020 року Міністерство енергетики України зробило заяву стосовно того, що буде розглядатися питання передачі в НАК "Нафтогаз України" теплоелектроцентралей, що перебувають в управлінні Фонду державного майна (ФДМ).