Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» у 2019 році отримала 63,3 млрд грн чистого прибутку, що в 5,5 разу більше від показника за 2018 рік, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також"Нафтогаз" тимчасово припинив імпорт газу й очікує зниження цін

Коментуючи цей результат, фінансовий директор групи Пітер ван Дріл зазначив, що у 2019 році компанія згенерувала значні грошові кошти, незважаючи на падіння цін на газ.

Відео дня

«Нафтогаз» отримав 110 млрд грн операційного грошового потоку, включаючи 55,7 млрд грн, пов'язаних з арбітражним рішенням, а також сплатив 20 мільярдів гривень дивідендів нашому єдиному акціонеру - державі Україна», - цитує прес-служба його слова.

Також повідомляється, що скоригований показник EBITDA (обсяг прибутку до сплати податків, витрат на амортизацію та відсотків по кредитах) групи минулого року знизився на 28%, до 65 млрд грн. Капітальні інвестиції минулого року становили 24,9 млрд грн, що на 11% більше, ніж у 2018 році. Чистий борг групи знизився на 2%, склавши 42,6 млрд грн.

Відзначається, що в 4 кварталі 2019 року суттєво скоротилися обсяги споживання газу і продовжилося зниження цін на газ. У компанії очікують, що ринкові умови залишатимуться складними й цього року.

«Менеджмент групи визначив шляхи зниження витрат, і ми будемо дотримуватися платіжної дисципліни. У «Нафтогазу» відносно низький рівень боргу до капіталу, компанія добре підготовлена до ринкового спаду», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.